Rivierengebied

‘Grote eer’, Storm (12) is de nieuwe Flipje

Storm Griesheimer is de nieuwe Flipje.
© Omroep Gelderland
TIEL - Vrolijk, graag op mensen afstappen en een groot liefhebber van jam. Dat maakt Storm Griesheimer uit Wadenoijen naar eigen zeggen zeer geschikt als Flipje. En hij is niet de enige die dat vindt. De 12-jarige is dinsdagmiddag officieel verkozen tot het nieuwe Tielse fruitbaasje.
“Ik vind het heel erg leuk en een hele grote eer”, aldus een blije Storm.
Dat hij dinsdagmiddag in cultureel centrum Zinder uit tien potentiële Flipjes door een jury werd gekozen, komt volgens de 12-jarige door zijn podiumpresentatie. “Ik heb voorgedaan hoe ik als Flipje een school zou openen. Ook heb ik ervoor gezorgd dat ik goed verstaanbaar was en vrolijk overkwam. Al ben ik wel ook verbaasd dat ik heb gewonnen, want ik vond alle kinderen heel goed.”
Storm nieuwe Flipje

'Iedereen kent Flipje'

Het idee om mee te doen aan de verkiezing, kreeg Storm van zijn moeder. “Ze las de oproep en zei: ‘Storm, ze zoeken jou!’. Ik heb me gelijk opgegeven, omdat het me heel leuk lijkt om de rol van Flipje te spelen. Flipje is het hart van Tiel is, iedereen in Tiel kent hem. Ook zorgt hij ervoor dat mensen meer fruit eten”.
Met nog maar net de overwinning op zak heeft de nieuwe Flipje al een duidelijk beeld van zichzelf. “Ik ben een Flipje die vrolijk is, graag op mensen afstapt voor een praatje en graag bij evenementen en andere leuke dingen is. En ik hou ook heel veel van jam.”
Flipje is bij veel verschillende gebeurtenissen aanwezig: openingen, het fruitcorso of aan de zijde van de burgemeester. Waarschijnlijk zal Storm in april voor het eerst als Flipje in Tiel verschijnen. Tot die tijd gaat hij zich goed voorbereiden. “Thuis ga ik veel oefenen en mijn ouders om tips en tops vragen. Ik heb veel zelfvertrouwen, maar ik vind het ook wel echt spannend, maar daar ga ik me overheen zetten.”